· 

Jezelf presenteren? Zo werkt personal branding

Onze profielen worden gemaakt in een speciaal door ons ontwikkeld online format. Het zijn eigenlijk mobiele websites. Je kunt ze makkelijk delen en onze profielen worden met alle functionaliteiten ook makkelijk gedeeld zonder jouw tussenkomst. Zo doet je profiel zijn werk, terwijl jij aan het werk bent. Mooi toch?

Als jij je verhaal niet vertelt, ben je afhankelijk van de verhalen van anderen over jou. En dan kun je maar beter zelf je eigen verhaal vertellen. En dat begint met een professioneel profiel. Want hoe vaak heb je niet een kortere of langere omschrijving nodig van jezelf als professional of ondernemer? Bijvoorbeeld bij offertes, in (elevator) pitches, op je website of op social media, bij presentaties of tijdens het netwerken. Kwestie van 'personal branding'. Dan is het wel zo prettig als je een goed verhaal hebt dat bij potentiële opdrachtgevers blijft hangen. En minstens zo belangrijk: een professioneel profiel geeft zelfinzicht, eigenwaarde en professionele trots. Het maakt dat je jezelf krachtig kunt presenteren.  

Wat is een werkportret?

Een professioneel profiel is een professionele schets van jou in je werk/onderneming. Het kleurt gegevens in over scholing, werkervaring, competenties, potenties en ambities. Het portret belicht de raakvlakken tussen persoonlijkheidseigenschappen, werkervaring, levenslessen, competenties, potenties en ambities en is helemaal geschreven vanuit het perspectief van je werkgever, opdrachtgever of klant. Het portret kan worden aangevuld met een overzichtelijk CV, met referenties en met voorbeeldprojecten. Maar je kunt ook heel gemakkelijk video's, audio-bestanden, PDF's, whitepapers of ebooks embedden.

WAT LEVERT personal branding JE OP?

Heel simpel: meer opdrachten en precies de opdrachten die je zoekt. Dat horen wij ook van opdrachtgevers en van searchbureaus. Deze professionele en persoonlijke presentatie van jezelf kun je heel gemakkelijk delen en wordt ook digitaal goed gevonden  en zonder jouw tussenkomst ook weer gedeeld. Zo doet je profiel zijn werk, terwijl jij gewoon aan het werk bent. Bovendien ben je met je profiel als het ware meteen met je potentiële klant/opdrachtgever in gesprek. Dat is een voorsprong op de concurrentie die zich terugbetaalt. 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN personal branding?

 • Geweldige SEO. Onze profielen worden goed door Google gevonden. Met onze geoptimaliseerde SEO-code krijgt je profiel een hoge ranking in organische zoekopdrachten. 
 • Voor de fijnproevers: het format voor onze profielen heeft een zeer hoge Domein Autoriteit van 63.
 • Helemaal toegesneden op jouw opdrachtgevers.
 • Duidelijke focus op je propositie.
 • Responsive design, dus goed leesbaar op mobiel, tablet en desktop.
 • Gemakkelijk te embedden in je website (bijvoorbeeld op je OVER-pagina).
 • In te zetten als handtekening onder je email.
 • Gemakkelijk deelbaar via email. 
 • Voeg je profiel toe aan elke blog die je publiceert.
 • Gemakkelijk te embedden op Linkedin 
 • Makkelijk om video's, audio-bestanden, PDF's, whitepapers of ebooks in je profiel te embedden. 
 • Je kunt vanuit je profiel makkelijk swipe files maken.
 • In een professioneel online profiel is een volledig interactieve contactkaart ingebouwd, die bezoekers maar hoeven aan te klikken om je te bellen, te mailen, een afspraak in te plannen, je website te bezoeken etc.
 • Professionele en eigentijdse vormgeving.
 • Uiteraard maken wij je profiel op in je huiskleuren en met je logo. 
 • Het is mogelijk om een offline exemplaar van je profiel als PDF-, ePub-, Mobi- of Doc-bestand te downloaden.
 • Je professionele profiel is een levend document. Nieuwe opdrachten, nieuwe portfolio etc. kunnen we in je profiel bijwerken. Deze nieuwe, aangepaste versie wordt dan automatisch bijgewerkt op alle plaatsen waarop je je profiel hebt geplaatst of achtergelaten. 

Ja, je bent steengoed in je vak; maar hoe vertel je dat? 

KOMT personal branding NIET OVER ALS BORSTKLOPPERIJ?

Dat is een vraag die we vaak horen. Borstklopperij is totaal niet effectief. Het gaat om een realistisch, geloofwaardig en goed onderbouwd zelfportret dat een snaar raakt. Daar is niks mis mee. Maar het is ook meteen het grootste misverstand dat een profiel over jezelf zou gaan. Ja, het gaat weliswaar over jou, maar alleen en voor zover dat voor een opdrachtgever van belang is. Dat maakt dat je het ongegeneerd over jezelf mag hebben, zolang dat een opdrachtgever maar voor je wint. En die zit heus niet te wachten op egotripperij. 

WAAROM EEN ONLINE, PERSOONLIJK PROFIEL?

Klanten willen professionals die goed zijn in hun vak. Ze willen steeds vaker de vent en niet de tent, de vrouw en niet het gebouw. Daar betalen ze zelfs graag wat meer voor. Maar hoe val je op tussen het groeiende leger zelfstandige professionals en kleine bedrijven? Hoe laat je zien wie je bent en wat je in je mars hebt? Met een online profiel ben je niet alleen zichtbaar, maar ook vindbaar. En je werkt ook nog eens aan je positionering. Dat zijn drie vliegen in één klap. 

Personal branding Simona Hollinger profiel storytelling
Personal branding voor Simona Hollinger.
Personal branding, profiel, Marcel Sennema storytelling
Personal branding voor Marcel Sennema, IT architect en Change manager
personal branding Rob Schallenberg, storytelling
Personal branding voor Rob Schallenberg, consultant corporate governance
personal branding Freek Andriesse
In onze profielen kun je ook heel gemakklijk een video embedden. Kijk hier voor een voorbeeld.
personal branding Nicole Edelenbos storytelling
Personal branding Nicole Edelenbos in eigen huisstijl met eigen logo
Jos Hessels van The Leadership Advisory storytelling
Personal branding Jos Hessels in de huisstijl van The Leadership Advisory
personal branding en professional branding
Profielen hoeven ook helemaal niet zo lang te zijn. Voor de gemeente Amsterdam maken we korte profielen.
personal branding Henk Brat storytelling
Personal branding Henk Brat, ondernemingsrecht advocaat
personal branding Michelle Kurzenacker storytelling
Personal branding Michelle Kurzenacker

het idee van corporate branding by personal branding

personal branding en professional branding
Lees ook: Corporate branding by personal branding; hoe je met je professionals in je eigen huisstijl je corporate profiel kunt versterken.

Wil je verder praten over personal branding? Bel Bob op 06-54.222.976 of mail met onderstaand formuliertje.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0