WORKSHOP STORYTELLING

In een workshop storytelling laten we je organisatie of afdeling kennismaking met storytelling. Maar we willen storytelling ook meteen in de praktijk brengen. Dat doen we aan de hand van een concrete vraag. Twee vliegen dus in één klap.

workshop storytelling, cursus storytelling

In het kennismakingsgedeelte behandelen we meer algemene vragen als:  

  • Wat zijn de principes van storytelling?
  • Hoe werkt corporate storytelling in de praktijk?
  • Wat zijn de toepassingsmogelijkheden?
  • Hoe vind je de verhalen die er toe doen?
  • Hoe maak je verhalen die er toe doen?
  • Hoe vertel je verhalen die er toe doen?
  • Hoe stuur je op al die verhalen?

We leren deelnemers aan de hand van oefeningen om technieken van storytelling in de praktijk te gebruiken en laten voorbeelden uit de praktijk zien. 

voorbereiding van de workshop storytelling

Om een beeld te krijgen bij de concrete vraag waarop storytelling een antwoord kan geven, interviewen we vooraf een aantal mensen binnen de organisatie of - als het dieper ligt of onbenoembaar is - proberen we een beeld te krijgen via een kortlopend oriënterend onderzoek als een vorm van vraagarticulatie. Het vraagstuk kan te maken hebben met de corporate story, met de interne of externe communicatie, met cultuur en/of identiteit, met kernwaarden of met gedrag. Het kan te maken hebben met de missie, visie of strategie van een organisatie of met een veranderingsproces. Met een incident, crisis of conflict. In al deze gevallen levert deze workshop kansrijke inzichten en denkrichtingen op en vaak concrete punten gericht op vernieuwing, verbetering of verandering. 

uitvoering van de workshop storytelling

Tijdens de workshop zetten we deelnemers in de vertel-stand. Ook de deelnemers die normaal gesproken niet snel van zich laten horen. Daarbij werken we met prikkelende stellingen, citaten, dilemma's of korte verhalen uit de onderzoeksfase. We proberen deelnemers uit het bewuste, cognitieve muizenbrein te halen en naar het onbewuste, intuïtieve olifantenbrein te leiden door een associatieve manier van denken en door het delen van ervaringen, dromen, wensen, verwachtingen, beelden en ideeën rondom de aangesneden thematiek. 

workshopleider

Al onze workshops worden voorbereid en uitgevoerd door Bob Duynstee. Bob Duynstee is een ervaren dagvoorzitter, moderator en workshopleider. 
Al onze workshops worden voorbereid en uitgevoerd door Bob Duynstee. Bob Duynstee is een ervaren dagvoorzitter, moderator en workshopleider. 

Interesse in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek over een workshop storytelling? Wij maken graag kennis.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.