professionale communicatie

Samen met de professionals uit onze Creatieve Kring is 1001 een echte netwerk-organisatie. Wat ons motiveert is het resultaat dat we kunnen boeken voor onze opdrachtgevers. Wij denken strategisch, conceptueel én creatief mee als het gaat om publiciteit, branding, exposure, cultuur, verandering, positionering, contentmarketing, issue management en reputatie. Wij brengen focus aan. Dat is onze kracht.

bedrijfsjournalistiek | overheidscommunicatie

Onze basis is tien jaar landelijke journalistiek (1990 - 2000). Daar hebben we (Charlotte Polak en Bob Duynstee) geleerd hoe je op 1001 manieren onderwerpen kunt maken en belichten, hoe je interviews voorbereidt en uitvoert en hoe je reportages maakt. Dat zijn we vanaf 1994 ook gaan doen voor overheden, professionele organisaties, kennisinstellingen, MKB-bedrijven en not-for-profit organisaties. We kennen alle in- en outs van de bedrijfsjournalistiek en overheidscommunicatie. 

mediaprofessionals

Dan krijg je met boodschappen en bedoelingen te maken. En een boodschap zoekt nu eenmaal een vorm. En die vorm is minstens zo bepalend voor de boodschap als de inhoud. Dus zijn we ons vanaf 1998, behalve op dat schrijven, ook gaan toeleggen op het ontwikkelen en maken van jubileumboeken, vakboeken, magazines, corporate brochures, jaarverslagen en nieuwsbrieven. Zo konden we vorm en inhoud conceptueel op elkaar afstemmen. Daarbij kwam de vormgevingsachtergrond van Charlotte natuurlijk mooi van pas. En we begonnen heel voorzichtig met de eerste online grassprietjes, waar vorm en inhoud sowieso dichter bij elkaar liggen. 

communicatie en strategie

Dan is het ook logisch dat je wilt weten hoe je voor je opdrachtgever het meeste kunt betekenen. Hoe speel je met een publicatie of uitgave in op het imago, de identiteit, positionering of de strategie? Daarom volgde Bob van 2000 tot 2002 de opleiding Senior communicatieadviseur C bij de Stichting Reclame & Marketing en van 2005 tot 2007 het curriculum Strategische Communicatie aan de UvA bij Ben Warner. 

online exposure

Ondertussen volgde Charlotte met succes allerlei online cursussen op het gebied van contentmarketing, bloggen, webdesign, web-applicaties, web-tools en online promotie. Dus toen vanaf 2005 internet in Nederland goed doorkwam, maakten we op dat punt een vliegende start. DuynsteePolak/1001 is officieel Jimdo-expert.

het verhaal in communicatie

Daarmee werd ons werk opeens wel heel erg breed: wat deden we nou eigenlijk? Eén ding wisten we zeker: wat je niet kunt vertellen, kun je ook nooit bereiken. Alles wat we deden had met een 'verhaal' te maken. Wat was eigenlijk de rol van verhalen in organisaties? Intern en extern? Daarom zijn we ons vanaf 2007 gaan verdiepen in de toepassing van corporate storytelling. Zo werd 'het verhaal' de cocktailprikker door onze dienstverlening.

Netwerkorganisatie

Op onze reis ontmoetten we 1001 specialisten op allerlei gebied. Bij sommige daarvan zijn we prettig blijven hangen. Dat had te maken met hun vakbekwaamheid, hun bredere kijk op het werk, hun expertise op onderwerpen en hun prettige omgang. Die professionals vormen de basis van onze netwerkorganisatie, de Creatieve Kring. Een kring van  professionals, net zoals wij, met wie we kunnen lezen en schrijven en waarmee we snel en flexibel kunnen inspelen op specifieke wensen en behoeften.

Charlotte Polak, initiatiefnemer van DuynsteePolak en 1001.nl
Charlotte Polak
Bob Duynstee is initiatiefnemer van DuynsteePolak en 1001.nl
Bob Duynstee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Bel Bob op 06.54.222.976 of:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.