'Breek met een hoop tradities - gooi open die tent'

jubileumboek asc/avsv 150 jaar

'Wij Amsterdamsche Studiosi'; jubileumboek voor de grootste studentenvereniging van Nederland. Maar je viert ook niet zo heel erg gauw dat je 150 jaar bestaat! Onze rol: conceptontwikkeling, hoofdredactie, projectmanagement en publiciteit.

free publicity

Het gedenkboek kreeg veel positieve persaandacht uit het hele land en heeft fors bijgedragen aan het imago van het ASC/AVSV in Amsterdam. 

Voor de grootste studentenvereniging van Nederland maakten wij het gedenkboek 'Wij Amsterdamsche Studiosi'. 420 pagina's plezier. Concept, fondsenwerving, vormgeving, fotografie en redactie ... we deden alles samen met oud leden. 

BELEVINGSONDERZOEK

Behalve een historisch overzicht van het bewogen verleden van de vereniging sinds 1851, hebben we i.s.m. onderzoekbureau Motivaction ook een belevingsonderzoek laten uitvoeren onder 1500 studenten: hoe denken ze over zaken als seks, politiek, drugs en toekomst? Dat leverde een prachtig tijdsbeeld op. Op die manier deden we niet alleen recht aan het verleden, maar ook aan het heden en zelfs aan de toekomst. Bovendien verzekerden we ons zo van de nodige media-aandacht.

FOTOGRAFIE

Helaas voor Willem Diepraam. We sloten deze fotograaf van o.a. Vrij Nederland twee volle maanden op in het archief om uit de duizenden foto's een selectie te maken. We drukten een aantal van deze beelden af op levensgroot formaat voor een goedbezochte tentoonstelling. En we vroegen uit elk decennium vanaf WOII een tweetal oud-leden om een persoonlijke herinnering op te halen in briefvorm. Juweeltjes! Onder meer van wijlen Hella Haase.

Bob Duynstee is een ervaren schrijver, communicatieadviseur en producent/uitgever van jubileumboeken.

meer weten?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.